måndag 7 december 2009

God Jul

Speciellt i juletid vill tankarna gärna fara omkring. Minns den tid när pojkarna var små. Deras förväntansfulla ögon. Stora. Sömnlös natt dan före dopparedan :-) Klämmandes och ruskandes på klappar. Marsipangodis måste bara göras och slutade alltid med att jag stod där själv med kladdiga karamellfärgs röda/gröna fingrar. Likadant med pepparkakorna och för att inte tala om knäcken som alltid antingen blev för hård eller för mjuk. Tja, någon gång blev det lyckat *L* I vår familj på senare år slutade det alltid i kaos men väljer att plocka ut de goda minnena.
Ja, jösses de här klapparna med polis/brandbilar i som tjöt oavbrutet. Så mycket väsen som möjligt skulle det vara :-D... Det som fick mig att tänka på det här just nu är att det här är första julen efter 15 år som jag inte känner en klump i magen. Och det gör mig så glad. Sedan har vi fått en alldeles egen liten Nisse som kan tomta för oss året om *S*
Glömmer aldrig när yngste sonen kom från sin lekkamrat med en påse pepparkakor i handen. Illröd och förbannad skrek han i hallen: MAMMA! Varför bakar du ALDRIG! Kan se det än idag. Eller när en storebror gjorde en kupp på julafton. Lilleman ville alltid vara tomte men den julen bestämde sig storebror att han skulle vara snabbare. Så när lilltomten kom var där redan en tomte. Inte så populärt. Lite tråkigt förstås att lilleman var småsur hela julen, men så här efteråt är det ett glatt minne.

Jul

Citat:

"Jag vill tända ett ljus
för den som gråter
över hårda ord.

Jag vill tända ett ljus
för dem som svälter
på vår jord.

Jag vill tända ett ljus
för dem som är rädda
i krigsdrabbad land.

Jag vill tända ett ljus
för dem som förföljs
för frihetens kamp.

Jag vill tända ett ljus
för dem som är sjuka
och lider av smärta.

Men jag vill också tända
ett ljus
för dem som hjälper, uppmuntrar
och har gott hjärta"